lördag 8 juni 2019

Friday Night Over Night 6/12

Vår 6:e övernattning började i Tåby kyrka med nationaldagsfirande och flaggutdelning. E hade ansökt om att få en flagga och fått ett vykort om att vara i Tåby kyrka 18:00. Vi var lite off klädmässigt klädda för övernattning som vi var, men vi var åtminstone fyra som som inte följde klädkoden :)

Efter firandet och mottagande av flagga fortsatte vi ut på Vikbolandet mot kvällens vindskydd vid Dalmyragruvan. För att komma till den sida där vindskyddet är fick vi först dra till oss flotten och sedan dra oss över med hjälp av repet.





Vi var ganska hungriga då det blev lite senare än vi planerat så vi började med nationaldagstårta efter att vi fått igång elden och skrubbat potatisen och den stod på kokning.





Maten den här övernattningen bestod av lax som vi rökt över elden, kokt färskpotatis, gräddfil och gräslök. Sååå gott! Undrar om vi kan toppa tårta och god mat?




Under kvällen anslöt även R, så denna övernattning blev vi fem stycken. Vindskyddet ligger väldigt fint, tyvärr stördes idyllen av ett irriterande motorljud som slutade först 23:40! Först gissade vi på trimmer, men ingen kör en trimmer i flera timmar. En annan gissning var vattenskoter.



Fredagsmorgonen vaknade vi till spegelblank sjö. Detta var helt klart den varmaste natten och första gången med sommarsovsäckar.



Frukost den här gången blev toast och nyponsoppa med mandelbiskvier och glass(!) samt kaffe.



Efter frukost packade vi ihop och drog oss över med flotten igen. På väg tillbaka till bilen tittade vi även på fornborgen och en ormgran.



Nu är hälften av övernattningarna genomförda. Hittills har det gått relativt enkelt att hitta datum som passat oss alla fyra, men den här gången lyckades vi inte bestämma nytt datum innan vi åkte hem. Kanske får det bli på olika ställen under juli då allas semesterplaner ser väldigt olika ut.

Inga kommentarer: