onsdag 27 juli 2011

Prunkande rabatter och pågående projekt

Förra året planterade jag i den här delen av rabatten. Just nu ser det ut så här:

Det är så tättvuxet nu att de få ogräs som kommer upp inte märks. Precis så som jag ville att det skulle vara, lättskött. Men nu är det nästan för tätt. Ett delikat problem som jag kanske tar itu med nästa år om det behövs. Efter att jag fotat ryckte jag upp lite ogräs som jag hittade. Några självsådda solrosor har vuxit till sej. Och stormhatten som jag flyttade förra året är lika hög som mej. Snacka om att trivas. Förut har den bara varit ca 70 cm hög, nu nästan 1,7 meter.

Hostorna är stora de också. Den största, är inte delad, men de andra är delade både en och två gånger. Dags igen nästa år.


I den trekantiga rabatten som jag försöker göra lite rundare i formen köpte jag två växter idag. Jag ville ju ha något högt i bakgrunden och något lite lägre framför. Det här blir nog bra. Flocknäva och något som jag faktiskt inte vet vad det är. Impulsköp, men jag ska köpa fler så att de täcker den yta som fortfarande är tom.


För flera år sedan så började jag med en rundel med bärbuskar runt en sittplats. Nu har jag börjat gräva. Ett av mina dilemman har varit att jag inte vetat var jag ska göra av all jord. Nu har jag bestäm mej.


Det får bli en till rabatt uppe i hörnet. Så nu måste jag bygga en mur där för att hålla jorden på plats. Vår trädgård är ju inte direkt platt :)


Får se om jag orkar fortsätta idag, det är varmt ute och just nu lockar faktiskt skugga och bok mer.

2 kommentarer:

skapasaker sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har! Hit tittar jag gärna in fler gånger. Känner dessutom igen flertalet böcker på din läslista som jag själv har i bokhögen här hemma.
Eva

metamorphosis sa...

Vilken härlig trädgård du ser ut att ha! Tycker att det är väldigt fint med sånna riktigt täta rabatter som liksom svämmar över nästan.