lördag 23 juli 2011

Fjällresa

Nu är vi tillbaka efter en tur till Grövelsjön och några dagars vandring, fiske och avkoppling.

Som de flesta resor så började det med en lång bilresa. Måste säga att det gick riktigt bra, det märks att barnen börjar bli stora, stora E är 8 och lilla E fyller 6 i höst. Lilla E sitter fram och stora E och jag sitter bak och följer med på kartan.


Innan resan hade vi förberett mat i zip-påsar. En påse, en måltid. Lite nördigt kanske, men otroligt smidigt sedan när vi var på plats. Bara att ta med en påse till dagsturen. I den här påsen är det cous-cous och torkad lövbiff. Köttet hade legat i marinad innan torkningen så det blev en jätttegod buljong när den kokades. Det här blev min favorit.


Vi bodde på Grövelsjöns fjällstation. Första dagsturen gick från Sjöstugan via Olån upp till Silverfallet och sedan tillbaka. Jag och stora E gick den för 4 år sedan, men lilla E och J har inte gått den rundan.


Att lägga stenar på rösen hör till när man går på fjället.

Andra dagen tog vi båt till Sylen i Norge för att sedan gå tillbaka. Det regnade hela båtresan men sedan när vi kom fram hade det slutat så vi bytte om till torra kläder innan vi gav oss iväg. En tur på ungefär en mil. Vi såg både renar och lämmel under dagen. För oss tog det ca 6,5 timme. Inte så dåligt med tanke på att barnen är med och att de också bär packning.


Tredje dagen så gick vi inte speciellt långt, kanske 500 meter innan vi slog upp tältet. Sedan tillbringade vi dagen genom att fiska, laga mat och bara vara. Så igår packade vi ihop och gav oss iväg hemåt. Samtidigt kom regnet. Det blev ett stopp vid Fulufjället där vi gick till Njupeskärsfallet. Vilken tur att vi inte haft sån't regn tidigare.

Vi stannade även hos J:s ena bror med familj i Karlskoga. Där fick vi reda på det som hänt i Norge. Så idag packar vi upp, läser nyheter och undrar hur någon kan tycka att det är rätt att spränga bomber eller skjuta ungdomar på läger.

Tänder ett ljus och sänder mina tankar till alla drabbade.

Inga kommentarer: