lördag 2 juli 2011

Utflykt

Idag har Lilla E, Stora E och jag varit i Rejmyre. Först besökte vi Glasbruket. Vi tog lotter och Lilla E hade turen att vinna. Hon valde denna vas (?) Hennes mamma försökte övertala henne att ta två champagneglas i stället, men det gick inte.


Sedan, efter bl.a. glassätande så besökte vi utställningen Slow Craft som hade vernissage igår.

Stora E läser i utställningshäftet

Lilla E inspekterar de utställda föremålen lite väl närgånget.

Där fick jag tillfälle att äntligen se Karin Holmbergs broderade luvtröja live. Blev "kär" i den redan när den var med i tidningen Hemslöjden för några år sedan. Tycker fortfarande att den är underbar.Har nog alltid varit svag för Dala Floda-broderier. Någon gång ska jag göra något sådant. Undrar hur lång listan på "sånt jag vill göra" kan bli? Känns redan som jag har för en hel livstid :)

Förutom Karins broderier fanns det mycket annat fint. Jag kan nämna en trädgårdsbänk som gärna skulle få stå utanför vårt hus och en kudde med namnet "fredagsmys". Är ni i närheten så kan jag tipsa om att titta in på utställningen och på glasbruket. Alltid lika fascinerande att se hur glaset formas. Tjejerna och jag hade gissningslek om vad det som blåstes när vi var där skulle bli. Ingen av oss var väl direkt i närheten när vi började gissa.

2 kommentarer:

Metta sa...

Tack för tipset om ett trevligt utflyktsmål. Läste om utställningen i NT och hoppas kunna komma till Rejmyre i sommar för att bl.a. se Karins Dala Floda-broderi.
Jag gillar också Dala Floda-broderi och ska delta i ett stickevent på Sätergläntan i augusti och hoppas få prova på att brodera det då.

Manduzana stickar sa...

Vilket fantastiskt broderi!