måndag 18 augusti 2014

En till kofta!

Eftersom jag blev lite trött på Pergola Cardigan ibland så startade jag ju en kofta till i början av sommaren. Jag velade mellan att göra en till Peggy Sue eller att prova ett nytt mönster, Colors of Kauai. Stora E valde mönstret Colors of Kauai.För mej var det här ett helt nytt sätt att sticka kofta på. Det börjar med en provisorisk uppläggning och sedan stickar man bakstycket ner till ärmhålet. Ärmhålet formas. Sedan stickar man framstyckena och då formas urringningen och framsidan av ärmhålet. När styckena är lika långa stickas resten av koftan fram och tillbaka.

Ärmkullen formas med hjälp av förkortade varv. Sist stickas en falsk (?) i-cord runt halsringningen.Garnet är Sirdar Snuggly Bamboo, och jag stickade med stickor 3,5, förutom resåren som stickades med stickor nr 3. Lite drygt 7 nystan gick det åt. Även i det här mönstret förlängde jag ärmen lite jämfört med mönstret.

Mönstret har de där små detaljerna som jag gillar. Ett spetsmönster på framstyckena, men även i ärmslutet och i svanken. Jag hade lite svårt att hitta knappar, men de här svagt rosa genomskinliga blev faktiskt väldigt bra. 14 stycken gick det åt!

När jag blockade den hittade jag ett fel :( Kanske ni som är stickare ser det också, men jag får lära mej att leva med det felet.

4 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Vilken fin kofta! Jag gillar verkligen detaljerna med spetsen på armarna och i svanken. Lägger den genast i min kö.

Emmas dagar sa...

Den är jättefin!

Lotta 8`) sa...

Underbar kofta! Gillar deltaljerna på ärmarna, baktill och knäppningen! Du skrev att du inte "vågar dig på islandströjaa", klart du kan! Kan du mönstersticka fina koftor, är "min" tröja ingen match :) Ha en skön söndag ♥

Sara sa...

Jättefin!