söndag 10 augusti 2014

Pergola Cardigan!!!

Äntligen är min Pergola Cardigan färdig! Jag blev ju kär i den här koftan redan när Maria sökte teststickare. I Vrigstad blev det äntligen av att jag köpte mönstret direkt av Maria. Jag köpte även garn av Petra, Magasin Duett. Onion Tussah Silk i en härlig grön färg.
Jag började på stickningen den 25 april. Mönstret är lätt att följa, men det är som att inget annat har fungerat för mej. Innan jag kommit in i det så lyckades jag göra omslag där det inte skulle vara omslag, så efter mycket pillande slutade det med att jag fick repa upp flera varv. Inte kul. Jag tänkte ju att den här koftan skulle vara perfekt att ha till skolavslutningen. 

Nästa besvikelse kom efter att jag och vännen K maratonstickat ute på hennes lantställe och jag var färdig med kroppen och provade. Koftan var enorm. Det slätstickade partiet under armen blev som en stor tjock knöl :(

Mönstret är skrivet för ett garn i Fingering, och mitt garn är DK. Jag provade Marias när vi var i Vrigstad, och den var lite tight på mej, så jag tänkte att M skulle bli bra. Den skulle ju bli lite större med ett tjockare garn. K fotade och vi tittade och mätte och kom fram till att om jag repade upp kroppen upp till ärmhålen och struntade i de extramaskor som ska läggas upp där blir det nog bra. Så när jag kom hem där på natten så repade jag upp.

Det här var fyra dagar innan skolavslutning, så det var bara att konstatera att till den skulle det inte bli någon kofta färdig.

Efter det började jag på en till kofta (Colors of Kauai), för nu var jag lite trött på Pergolan. Stickade trots det ganska mycket på Pergolan för jag ville ju bli färdig med den också! Jag förlängde ärmarna lite jämfört med originalet då jag trivs bättre med lite längre trekvartsärm. 

Då kom nästa bakslag, garnet tog slut. Med åtta varv kvar på ena ärmen (och framkanten). Mejlade Petra och hon hade kvar av samma färgbad så jag beställde. Petra brukar vara snabb med beställningar, så när jag inte fått mitt paket efter fyra dagar mejlade jag henne och frågade om beställningen kommit iväg. Det hade det. Avvaktade ytterligare några dagar, men det kom inget garnpaket till mej. Petra skickade ett nytt nystan som kom fram dagen efter. Vart det andra nystanet tagit vägen vet jag fortfarande inte.
Jag var inte riktigt nöjd med hur resåren nedtill såg ut när jag hade koftan på mej. Det såg väldigt kompakt ut och var inte alls snyggt. Så för några dagar sedan repade jag upp den och stickade en extra mönsterrapport i stället och avslutade med sex varv rätstickning, precis som i halsen och ärmsluten. Det blev mycket bättre! Sedan har jag virkat en knäppkant. Knapparna fanns hemma och kommer från min samling med nya knappar jag köpt på tradera.


Nu är koftan färdig och den blev väldigt bra till slut! Färdig att användas lagom till skolstart i stället för till skolavslut :)

9 kommentarer:

Madde sa...

Snyggt :)

frisky frog sa...

Snygg, väääldigt snygg! =)

miastick sa...

Jättefin!!! Vilken underbar grön färg du valde. Passar perfekt!

Otaliga projekt sa...

Oj, vilken resa ni har haft du och koftan!
Men den blev ju sååå fin nu med facit i hand, jag hoppas våga någon jag också.

Anonym sa...

Tröjan blev jättesnygg kanten mycket snyggare än resåren
Marita

emma sa...

Fiiin :)

Emmas dagar sa...

Mycket tråkkrångel där, men den blev ju rackarns snygg till slut!
Och färgen! Du är jättefin i den!

Manduzana stickar sa...

Det är tråkigt när stickningar krånglar sådär. Tur att den blev riktigt fin till slut :)

Anonym sa...

Vilken otroligt vackert grönt garn till din fina kofta, jag stickar en likadan, med "samma garn" men färgen nougat och under en mycket mycket längre tid^^ Tänker nog härma dig och göra slätstickning i slutet istället för resår... :-) Ylwa