tisdag 5 augusti 2014

Funäsfjällen 2014, del 3

Jag fortsätter med min dagbok från vår fjällsemester.

Dag 8, var det tänkt att vi skulle gått upp på Annåfjället, men då barnen var lite sega så tog vi i stället bilen upp på Flatruet där vi lagade "fjälltacos". Eftersom vi inte skulle bära så långt så bestod den av torkad nätfärs, tacokrydda, majs på burk, oliver på burk, tacosås, tortillas och creme fraishe. Efter det åkte vi till Måns-Erstjärnen för lite fiske. Dåligt med napp, men en lite abborre fick Stora E upp. Dessutom blev det bad för barnen. Akvarellfärgerna var med ut den här gången också, så nu doppade vi helt enkelt våra papper i sjön innan vi satte igång med att måla. En bra dag även om vi inte följde vår ursprungliga planering.




Dag 9 blev en sådan där mellandag i stugan. Dag 10 var vi redo för en topp igen. Vi tog ju bara Lill-Skarven veckan innan eftersom det var kallt, blåsigt och dålig sikt. Denna dagen var det i stället varmt som bara den. Många korta stopp och mycket vätska gick det åt. Varje bäck var befriande att doppa händerna och badda pannan i. Vi tog lunch innan vi gick upp på toppen, torkad lövbiff med ris. Ryggsäckarna fick ligga kvar vid lunchstället så vi gick lätta upp till toppen med enbart vatten med oss.



Turen till Stor-Skarven (1260 möh) blev på 12 km trots att vi denna gång tog bilen upp till fjällparkeringen. På kvällen blev det bad i Tänndalssjön igen.

Inga kommentarer: