lördag 14 mars 2015

Stickningen i Vrigstad

Förra helgen var jag ju i Vrigstad på stickläger. Jag hade glömt kameran, så jag har inte några bilder från helgen. Vill ni se lite hur vi hade det så titta in hos Emma, hon har tagit flera fina bilder.

Däremot har jag fotat det jag köpte (förra inlägget) och nu har jag även fotat de stickningar som var med. De här projekten stickade jag på:



På fredagen bestämde jag mej för att jag inte fick gå och lägga mej förrän kroppen på Lilla E:s Bloomsbury var färdig. Ärmarna kunde jag inte börja på, för jag hade glömt alla strumpstickor hemma. Visst kunde jag lånat, men känner ingen panik med det projektet. Det är ganska snabbstickat eftersom det är stickor nr 6.



Nästa projekt jag tagit med var min Chubby Juggler som slängts i ett hörn efter att jag konstaterat att garnet inte skulle räcka :( Nu skulle det bli en färdig sjal, men utan bollarna. Jag fick ändå repa upp lite för att få den orange kanten tillräckligt bred och för att det tegelröda garnet skulle räcka till ett sista varv plus avmaskning. Sjalen är hur lätt och fluffig som helst och jag gillar den, trots att det inte blev som tänkt.



Jag hade även med mej min randiga tröja i supersoft. Jag stickar lite på den då och då, men den växer långsamt. Den kommer förhoppningsvis bli en favorit när den blir färdig.



Till sist så har jag äntligen bestämt mej för vad jag ska sticka av mitt regnbågsset från Tant Kofta. Jag gillar ju inte riktigt att sticka strumpor, och jag gillar faktiskt inte att använda strumpor. Tar av mej strumporna så fort jag kommer hem och från maj till september använder jag inte några alls nästan. Kanske finns det ett samband där, inte kul att sticka något som inte blir använt. Nu blev jag inspirerad av Metamorphosis sportlovsprojekt. En buff/cowl/halskrage får det bli!



Kanske inte den bästa stickningen att starta efter 23 en lördagskväll... Jag trodde att jag hade fått med mej stickor nr 2,5 men det visade sej att det var nr 3, och det blev alldeles för glest i mosstickningen. Så jag repade upp och fick låna ett par 2,25 av AnnaF. Jag la upp 150 maskor, men jag tyckte faktisk att det blev för stort. Vill ha den tight, så nu, på fjärde försöket är jag nere på 121 maskor. Kanske räcker garnet till ett par matchande handledsvärmare också :)

Till sist så bjuder jag på en bild på gårdagens outfit. Färgglad och matchad i vårsolen.


2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Heja dig!
Jag vill också bli mer färgglad :-)

Madde sa...

Vårfin!