måndag 23 januari 2012

Nytt projekt

Inventerade mitt garnlager i söndags. Hade en lista på datorn som jag gjorde sommaren 2010, men den försvann vid hårddiskkraschen i höstas.

Den här gången har jag fotat alla garner gruppvis i stället för att lägga in dem i ett "exelark". Tror att jag hittade allt garn. Det här är vad jag hittade:

ca 1 kg Östgöta Ullspinneris Visjögarn i div färger
4 hg Drops Nepal i grönt
3,5 hg Drops Lima i div färger ( några hg gick åt till Stora E:s kofta)
3,5 hg Drops Alpaca i div färger (blir en randig sjal någon gång)
ca 2 hg Malabrigo Lace i färgerna Lettuce & Fucsia (sjalar)
1 hg Filigran, lila (en sjal, kanske Haruni)
2 hg M&K Baby Ecoull, turkos & svart
1,5 hg Drops Silkealpaca, svart
1,5 hg Heavens Hand, Burnt Orange & Lime
ca 4,5 hg olika sockgarn
ca 8 hg blandade rester...

Det verkar ju som att jag har garn så det räcker ett tag :)

Mitt lager av Visjögarn

Det jag är mest sugen på att sticka just nu är en Owls. Hade tänkt ta Nepalgarnet till den, men tror att det blir för tunt. Har surfat runt lite och det lutar mot att jag investerar i garn till den. Dessutom tror jag inte att 4 hg räcker. Det får bli en kofta någon gång.

Eftersom jag inte har garn till Owls, inte känner för att göra en kofta i Nepal just nu så planerade jag en tröja i Visjögarn.

Startade tröjan när jag var och fikade med vännen K igår. Efter att ha pratat ett tag frågade hon lite diskret om jag hade någon stickning med mej. Och det hade jag ju :) Så det blev stickfika på Waynes. Senare på kvällen efter att ha repat upp gjorde jag en skiss. Jag vet inte riktigt om det är i den ordningen som jag ska ha ränderna. En rand av varje kulör som jag har. Ja, egentligen har jag inget orange, men jag har ett melerat där orange ingår. Enda färgen jag saknar är cerise/fuchsia, men jag får klara mej utan en sådan rand.

Skiss på tröjan i Visjögarn.Det här är mitt andra försök. Tröjan stickas uppifrån och ner. Går efter Tant Koftas häfte, men gör "kortvarv" bak för att få den lite högre bak än fram. Tanken är ju att mitt garnlager ska minska men jag är faktiskt lite orolig att detta projekt kommer resultera i ännu ett inköp av garn... Jag har ca 2 hg grå ombré. Av erfarenhet vet jag hur mycket kofta man får av 3 hg garn. Jag ska visserligen ha ränder, men tror kanske att det grå inte räcker då jag denna gång vill ha hellånga ärmar.

4 kommentarer:

Argfröken sa...

Ser jättefin ut, vad duktig du är Iréne!

♥ Hannele på Hisingen sa...

(läste om din nioåring hos Annika, du vet väl att det finns en härlig barnbok om Monets trädgård: Det finns en härlig barnbok:
Linnea i Målarens trädgård av Christina Björk.

med nål och tråd sa...

appropå att samla på spännen, knäppen och band, jag håller med dig! - jag hade sparat en gammal söndrig vandringsrygsäck hemma hos mina föräldrar av just den anledningen. Men när jag i julas skulle hämta den, då hade mamma kastat den. Så snopet!

Min tråd sa...

Den kommer att bli kalasfin!