torsdag 12 augusti 2010

Örebro och lite sytt

I tisdags kväll skjutsade barnen och jag upp maken till Örebro. Han skulle vara med och cykla en sträcka av Ride of Hope. Vi bodde över på samma hotell som de andra Ride of Hope-cyklistern. I onsdags morse vinkade vi av dem och sedan väntade några timmar på hotellrummet innan vi åkte in till stan. Jag ville titta efter knappar till min röda kofta.
Det visade sej vara svårare än jag trodde. De röda knappar jag hittade skar sej mot koftan eller så var de för stora.
Så i stället kom jag hem med två nystan garn... Föll för färgen och så kändes de så mjuka och så låg de ju i reakorgen. Misstänker att de kommer att bli någon slags sjal. Någon som har ett bra mönster som passar 1 hg?


Idag cyklade maken och de andra från Linköping där gårdagens etapp slutade. Vi mötte upp vid ICA maxi här i Norrköping och tog emot dem vid depåstoppet. Hade tagit med lite kaffe då det saknades under gårdagen. Idag fanns det kaffe i depån, men det tog slut så det jag hade med dracks upp det också.

För ett tag sedan sydde stora E och jag ett pennfodral till henne. Idag har jag sytt ett till lilla E så hon också har ett eget. Hon valde rosa med rött blixtlås. Det fick även ett bärhandtag.


Jag passade på att sy två fodral åt mej också. Modellen har jag hittat på en blogg någon stans. Den är i alla fall väldigt snabbsydd. Mina fodral blev svarta med färgade blixtlås och handtag i samma tyg som fodret.
Den med rött blixtlås är tänkt till pennor och den med blå har jag sax, måttband mm som kan behövas i stickväskan.


Jag gillar att sy väskor, kassar och fodral. Ofta brukar det bli sånt av mina småbroderier. De här har inga broderier än, det kanske kommer. Eller också syr jag fler fodral av sånt som jag broderat.

2 kommentarer:

maria sa...

Vilket fint garn du har köpt :) !!! Jag är ju tyvärr inte lika händig som dej så jag kan inte tipsa om något mönster. fodralen du sytt för pennor var oxå jättefina :) Knapparna måste de vara röda ?? Annars kanske det skulle var fint med trä eller svart ?
Ha en bra helg !! kram

Iréne JB sa...

Jag måste inte alls ha röda knappar. Har tittat efter "vita" pärlemorknappar, men inte hittat några i rätt storlek. Har även varit inne på genomskinliga. Trä känns bättre än svart. Jag brukar ju gilla svart men det känns för hårt mot den här koftan. Ska nysta garn nu så att jag kanske kan få livet färdigt och lägga ut en bild här på bloggen.