lördag 14 augusti 2010

Sensommarblommor & Kofta

Ibland blir det riktigt bra trots att man (jag) inte tänkt. Gjorde ju färdigt den här rabatten i början av sommaren. Inte tänkte jag då på att jag skulle få en så här härlig blomning så här på sensommaren. Flox, trädgårdsstormhatt och näva. Kantnepetan blommar lite också, men hade kunnat blommat mer om jag varit duktig och klippt ner den ordentligt efter första blomningen.


Det fanns en stormhatt i trädgården när vi flyttade in som nu hade hamnat nästan inne i en tuja. Jag flyttade den och den fick en kompis (som egentligen skulle varit två, men en dog) och nu kommer den till sin rätt. Den har inte blommat på några år, men i år belönar den mej för att den slipper stå inklämd. Inga bra kort, men det blir så när jag snabbtar bilder på kvällen :)


Koftan som jag stickar på saknar nu bra ärmar. Så jag kunde inte låta bli att fråga stora E om hon inte kunde fota den åt mej. Tyvärr har kameran inte riktigt fokuserat på koftan, men så här ser den ut för tillfället i alla fall:


Nu hoppas jag bara att garnet räcker till ärmarna också. Ska nog sticka båda samtidigt så får jag se hur långa de blir. Har tänkt mej trefjärdedels-ärmar. Gillar sådana bäst. Hittills är jag mycket nöjd över min första kofta.

5 kommentarer:

sinneskatten sa...

Vilken ljuvlig färg på din kofta, och din blogg komme jag åter till.
Trädgård handarbete är även mina stora intressen.

maria sa...

Åh va snygg koftan blir :) !!! Önskar att jag kunde sticka som dej, men själv får jag knappt till tjocksockar ;)
Ha en fortsatt trevlig helg :)

Anonym sa...

Va fin koftan blir! Hoppas du hittar knappar som du gillar oxå!
Kram Heart-anna

Pixi sa...

Oj vad snygg den blir!! =)

Iréne JB sa...

Tack! Nu när jag börjat jobba igen får vi se när den blir färdig.