söndag 28 november 2010

Adventsmys

Idag har vi haft en riktig familjedag. Vi började med familjeklättring i Klätterhallen. Barnen och jag åkte hem medan maken fortsatte en stund till för att sedan springa hem.

När vi kom hem så var det en hel del snö att skotta, så jag och lilla E stannade ute och skottade medan stora E gick in och började med maten som hon sedan lagade helt själv! Jag hjälpte till med dukningen. Lilla E serverade och det var pannkakor som stod på menyn.

Maken kom hem och fick några han också. Sedan satte jag en saffransdeg medan maken och barnen gick ut i trädgården och åkte snowracer. Det är inte alla som har en egen backe i trädgården. Någon fördel ska man väl ha av att det lutar :)

När det var dags att göra själva lussebullarna var det stora & lilla E som bakade de festa.


Som vanligt så ser inte våra lussekatter ut som några vanliga lussekatter (om man tar bort de jag gjort). Hundar, geleråttor mm formades av degen.


Goda blev de i alla fall. Vi smakade när vi spelade Ticket to RIde, Europe. Stora E har fattat spelet och lilla E sköter kortutdelning mm. Tycker om att spela spel. Har saknat det, för det har inte blivit mycket spelat de senaste sex åren, men nu kan vi spela tillsamman. Rekommenderar alla att mysa med tända ljus och bordsspel.

Ha en fortsatt mysig advent.

2 kommentarer:

heart-anna sa...

Fina Lussebullar! Här har vi oxå bakat! Skottat snö i mängder och hunnit med 2 julskyltningar i helgen!
Ja, spel är jättekul, vi spelar oxå ofta.
Kram

metamorphosis sa...

Åh så gott med lussebullar! Det ska jag baka till helgen!

...och det är klart att man får köpa färdig pepparkaksdeg! Det har vi gjort (pappan tyckte dock att det där enda paketet jag köpt med spontan-pepparkaksbak i tanken var lite snålt tilltaget så de fick lov att köpa ett par paket till)