tisdag 29 juni 2010

Plantering

Idag ägnades förmiddagen åt inomhusstädning i stället för trädgårdsarbete. Det behöver ju också göras.
Det är varmt här idag så efter maten orkade jag inte börja gräva så vi tog bilen till Billbäcks. Efter en snabb runda bland växterna åt vi varsin glass. Någon annan fika var ingen av oss sugna på. Sedan hämtade tjejerna och jag en vagn och shoppade loss.

Det här är vad tjejerna valde att plantera i sin balkonglåda. Hoppas nu bara att de kommer ihåg att vattna bättre den här gången. Panséerna som planterades i våras fick ett torrt slut alldeles för tidigt.Och i stället för att gräva bort gammalt grävde vi ner nytt. Mycket roligare! Vi köpte ett uppstammat vinbär och smultron som nu bor i rabatten bakom lekstugan.

Det kan nog bli en god plantering det här. De flesta smultron som fanns på plantorna försvann redan innan plantering :)

Måste bara berätta, vi har minst en igelkottbebis inne under sockertoppsgranen. Vi har länge misstänkt att den igelkott vi brukar se om kvällarna bor under sockertoppsgranen. Nu i eftermiddag såg vi hur den klev ut därifrån. Stora tjejen som stod precis bredvid tyckte att hon hörde prassel och när vi la oss ner och spanade in så såg vi en liten igelkott!

2 kommentarer:

Linda V sa...

Vad fint du gör det runt barnens lekstuga! Och mysigt med en liten igelkott! Vi har en massa grodor som hoppar fram på kvällarna. Gulligt! Men ibland hoppar man en meter själv när de skuttar fram ur nån vrå :-)

Iréne JB sa...

Bäst att passa på nu när de bryr sej och tycker att det är kul. Och smultron kan vi glädjas åt även när barnen blivit för stora för lekstugan. Smågrodor finns här också, och en och annan padda. Fast jag har inte sett någon padda i år. Kul med lite rörelse i trädgården så länge de inte förstör.