onsdag 25 juli 2012

Blåbärslandet del 2

Idag fixade jag färdigt det sista (nästan) på blåbärslandet. Tänka sej, jag har startat och slutfört ett projekt! 

Den gamla rabatten har fått en avslutande kant av flocknäva. Mellan rabatten och blåbärslandet har jag lagt trampstenar som en trapp. Nu ligger det sand mellan och runt dem. Här tänker jag mej att jag ska fylla ut med växter eller något. Fast jag vet inte vad. Någon som har ett förslag?


Framför blåbärslandet hade jag tänkt täckbark och trampstenar, men det blev bara täckbark. Eftersom det sluttar behövde jag något slags kantstöd. Igår föll blicken på de björkstammar som finns kvar här hemma sedan vi "stympade" björken förra hösten. Det fick bli de, och en sten som avslutning.Här är en bild från andra hållet, "uppifrån". Jag har satt ner lite taklök i springorna mellan torvblocken. Skulle vilja ha något här? Men vad vet jag inte. Trivs taklök i torvblock? Ska jag sätta mer taklök? Det är ingen panik med de här projekten, så det kanske inte ens blir av i år.Som sagt, projektet har några små saker att fixa med innan det är helt färdigt. Men det är inte något som syns om man inte varit inne i mitt huvud och sett de bilder som jag har där :)


3 kommentarer:

metamorphosis sa...

Härligt med trädgårdsjobb så där - ser ut att bli finfint, och så roligt med blåbärsbuskar! Har varit sugen på att testa sånna men har haft svårt att hitta någon sort som är härdig nog... men skam den som ger sig!

Hedvig sa...

Kul att du kommenterade hos mig så jag hittade hit till dig! Här tittar jag definitivt in igen! :)

Pysselfarmor sa...

Mellan stenarna skulle jag sätta trampnarv för det tåls att trampas på ;-))

Det där med vad som trivs i torvblock är litet svårt - är litet tveksam med taklök, men fråga på plantshopen.