onsdag 18 juli 2012

Naturum Glänås/Tåkern

I söndags firade vi min far som fyllde 75 år med en utflykt till bl.a. Naturum i Glänås. Barnen gillade det så mycket att jag lovade dem att vi skulle åka dit en gång till. Så idag var väderprognosen hyfsad så vi tog med oss Lilla E:s komips Lilla A på en dagsutflykt. 

Redan vid parkeringen börjar äventyret där man kan sitta/hoppa bock på stora ägg. Bredvid finns fikabord och grillplatser.Några av äggen tillhör säkert den här snoken som ligger bredvid äggen och vaktar dem.Naturum som invigdes i våras är byggt helt i vass och ligger vid Tåkerns strand. Det är handikappanpassat och det finns spänger och ett fågeltorn där man kan spana ut över Tåkern.Inne i Naturum så finns en utställning om Tåkern, fåglar, fiskar, insekter mm. Allt är väldigt barnanpassat och passar även nyfikna vuxna som vill trycka på pekskärmar och gissa vilken fågel det är som låter etc. Överallt finns underbara fågelskulpturer täljda av Vesa Jussila.Om man går handikappspången upp till fågeltornet kan man ta sej en titt på en Rödbena som poserar på räcket. Den stod där och var snygg även i söndags när vi var där. Antagligen har den barn i närheten som den bevakar.Vi var även på Omberg och åt glass på Stocklycke vandrarhem. Och när vi ändå var ute på utflykt så letade vi efter geocachar också. Tre av fyra hittade vi :)


Det blev en bra dag och det enda regn som föll kom när vi satt i bilen på väg mot Tåkern. Sedan har solen skinit på oss nästan hela tiden :)

3 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Härligt med en utflykt till Tåkern. Det är så fint där!

Sara sa...

Oj, det ser lite annorlunda ut än när jag sist var där...med skolan i mellan- och högstadiet :)

Pysselfarmor sa...

Om jag har vägarna förbi någon gång så ska jag besöka det här stället!