söndag 15 juli 2012

Kanothajk

I år var vi på kanothajk tillsammans med Lilla E:s bästa kompis och hennes familj. Tre kanoter gick det åt eftersom tjejerna är så stora att de paddlar en egen kanadensare. Ca 3,5 km hade vi planerat in som dagsetapp och det var inte några som helst problem för tjejerna att paddla den sträckan. Det kändes som en precis lagom sträcka då de inte hann tröttna eller bli trötta utan hade roligt hela vägen.



Innan vi kom iväg (bära kanoter och packning tar lite tid) så plockade tjejerna lite kantareller. De tillsammans med en aborre (säg inget om den eftersom vi inte hade något fiskekort) fick bli guldkanten på kvällens grillning.



Tre kanadensare och tre tält hade vi eftersom tjejerna absolut skulle sova i eget tält också. De är ju stora nu, Lilla E och kompis är 7 (okej lilla E har inte fyllt än) och Stora E är 9 år. Det var bara lillasyster som åkte kanot och sov med föräldrarna.

Dag två hängde regnet i luften så när vi stannade för lunchstopp diskuterades det inte utan presenningen åkte upp. Nu kom det inte någon skur utan bara lite droppar. Barnen badade och vi eldade :)



Naturligtvis så var vi tvungna att paddla genom vassen och skrämma storgäddan.



För vår familj började och slutade utflykten med geocaching. Den första fanns vid bron på bilden ovan där vi började och slutade vår paddling. Den andra fick vi svänga av lite för att ta på vägen hem.


Nu har jag lärt mej att systembolagspåsar som ligger lite gömda i naturen inte är skräp utan skatter :)

2 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Åh, vad mysigt med kanothajk!

Pysselfarmor sa...

Härligt!
Är liksom uppvuxen mitt i naturen och har varit Mulleledare, Strövare- och Frilufsarledare.... ;-))

Världens största lekplats är naturen! Vår allemansrätt är fantastisk!